20080120

İstikbal Vaat Eden Üç Ayrı Mühendislik

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (SAY-2):
Petrol ve doğalgazın aranması, sondajı,üretimi ve taşınması konularında mühendislik eğitimi alırlar. Petrol yataklarının verimliliği ve potansiyeli bu dalın uzmanlarınca belirlenir. Bu bölüme girmek isteyenlerin üstün bir akademik yeteneğe ve fen alanında başarıya sahip olmaları gerekiyor. Öğrenim süresi 4 yıl. Bölümde okutulan bazı dersler; Matematik, fizik, kimya, genel jeoloji, sondaj mühendisliği, petrol kurtarım teknikleri ve mukavemet. Mezunlara "Petrol ve Doğalgaz Mühendisi" unvanı verilir. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, özel petrol şirketleri, petrol ve doğalgaz hattı taşıyan kuruluşlarda çalışabilirler.
Elektrik Elektronik Mühendisliği (SAY-2) :
Bölüm mezunlarının iş bulma imkânı oldukça yüksek. Çeşitli elektronik aletlerin ve iletişim sistemlerinin planlanması ve yapımı ile işletilmesi konusunda faaliyet gösteren özel kuruluşlar, çeşitli fabrikalar ve endüstriyel otomasyon sektöründe çalışabilirler.
Bilgisayar Mühendisliği (SAY-2):
Öğretim süresi 4 yıl. Yönetim, endüstri, eğitim, ticaret kısaca her alanda iş bulabilirler.

2 yorum:

ortanca34 dedi ki...

GÜNAYDIN HAYIRLI SABAHLAR VE GÜNLER DİLERİM..

birseyvar dedi ki...

Geleceğin mesleği gerçekten çok önemli. Böyle bir konuyu gündeme taşımak ta çok önemli. Tebrik ediyor, başarılı yazılarınızın devamını diliyorum. Sevgilerimle. Ahmet ABASIKELEŞ